Wetenschappelijk Blockchain Onderzoek

Op zoek naar een deskundige partner voor Blockchain onderzoek? Blockchain Projects B.V. is een gerenommeerd bedrijf op het gebied van Blockchain technologie en heeft diverse Blockchain professionals met verschillende achtergronden in huis. Ons team zet haar kennis en ervaring graag in om bij te dragen aan wetenschappelijk Blockchain-gericht onderzoek door universiteiten, overheidsorganisaties of NGO’s.

De komst van Blockchaintechnologie zorgt voor nieuwe, grensverleggende kansen en heeft daarmee de potentie om een prominente rol te gaan spelen binnen veel organisaties in verschillende sectoren. Een nieuwe technologie brengt ook onderzoeksbehoefte met zich mee, bijvoorbeeld over de toepassingsmogelijkheden, mogelijke gevolgen van een Blockchain implementatie en de maatschappelijke impact hiervan. Blockchain Projects B.V. stelt haar Blockchain expertise en ervaring graag beschikbaar om aan wetenschappelijk Blockchain onderzoek mee te werken en een use case, prototype of Proof-of-Concept te ontwikkelen. Ook staat Blockchain Projects B.V. open voor samenwerkingen in onderzoeksconsortia en dergelijke.

Meer weten? Neem contact op via het contactformulier. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Get in touch!

Wilt u wetenschappelijk onderzoek uitvoeren omtrent de mogelijkheden van Blockchaintechnologie? Kies dan voor Blockchain Projects BV als betrouwbare onderzoekspartner. Onze ervaren Blockchain specialisten onderzoeken graag de mogelijkheden. Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

 • 24 years Collective blockchain experience
 • 2 Partnerships and knowledgecenters
 • 2014 Professionals since
 • 9 countries we are active in

Waar ligt de toegevoegde waarde van Blockchain?

Blockchaintechnologie kan bedrijven, processen, transacties en informatiestromen transparanter, veiliger, efficiënter en betrouwbaarder maken. Daarmee is Blockchain een waardevolle tool voor het bedrijfsleven en de maatschappij. Blockchain maakt de creatie van nieuwe business modellen mogelijk, biedt nieuwe manieren om informatie- en transactie-flows transparante wijze te organiseren, en brengt nieuwe mogelijkheden voor het opslaan en uitwisselen van data en waarde. Impactgebieden van Blockchain zijn onder andere:

Accountancy, Finance & Banking

Dataopslag & Datamangement

Supply Chain & Logistiek

Verzekeringen

Duurzaamheid & Alternatieve energie

Zorg

Onderzoek creëert draagvlak voor adoptie van Blockchain

Blockchain is een nog relatief jonge technologie en in de afgelopen 10 jaar zijn er een hoop verschillende Blockchain initiatieven opgezet. Toch zijn er op wetenschappelijk gebied maar relatief weinig onderzoeken en publicaties over de mogelijkheden en potentiële impact van Blockchain beschikbaar. Om tot daadwerkelijke adoptie van deze technologie op brede schaal te komen is echter meer onderzoek vereist. Met name rondom de juridische aspecten, privacy en maatschappelijk-economische impact zijn er nog onbeantwoorde vraagstukken.

Traditioneel vormt wetenschappelijke onderzoek een betrouwbare basis voor het bepalen van strategieën en visies van bedrijven en overheden. Zonder gedegen wetenschappelijke onderbouwing van dergelijke vraagstukken zullen overheden, NGO’s en multinationals minder geneigd zijn om met deze technologie aan de slag te gaan en blijft de stap naar brede adoptie voorlopig ongemaakt. Wetenschappelijk onderzoek kan de belangrijke basis leveren om de invloed en potentiële waarde van Blockchain voor specifieke organisaties, processen, industrieën, sectoren en maatschappijen in kaart te brengen en onzekerheden met betrekking tot de mogelijke gevolgen van de implementatie van Blockchain grotendeels wegnemen. Daar werken wij als Blockchain bedrijf natuurlijk graag aan mee!

Waarom Blockchain Projects BV?

Blockchain Projects BV is de ideale kennispartner voor Blockchain-gericht onderzoek. Onze Blockchain professionals hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van Blockchain. Daarnaast hebben onze teamleden nauwe banden met de Blockchain community en werken zij actief mee om de Blockchain te verbeteren, nieuwe features te ontwikkelen, en onderhoud en updates uit te voeren. Hierdoor zijn wij altijd up-to-date over de laatste ontwikkelingen en beschikken wij over een interessant netwerk met diepgaande en waardevolle kennis die wij inzetten om uw vraagstuk zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Blockchains waar wij mee werken

 • BitShares Blockchain
 • Graphene Blockchain Software
 • Steem
 • PeerPlays
 • PIVX
 • EOS
 • Ethereum
 • Bitcoin & Bitcoin forks
 • Hyperledger Fabric
 • Dash
 • NEO
 • IOTA
 • Zilliqa
 • Cardano
 • Tezos

Multidisciplinair team Blockchain specialisten

Blockchain Projects beschikt over een multidisciplinair team van Blockchain experts met verschillende achtergronden. Dit stelt ons in de gelegenheid om Blockchain vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en analyseren. Zo kunnen wij naast het leveren van kwalitatief hoogwaardige technische Blockchain oplossingen onze klanten ook dienstbaar zijn bij andere aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen van een Blockchain oplossing. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de juridische consequenties of het opzetten van een duurzaam business plan. Het werken in een multidisciplinair team stelt ons in staat om complexe vraagstukken met elkaar te verbinden of vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en zodoende tot een optimaal resultaat te komen.

Onze Blockchain specialisten hebben kennis en ervaring binnen de volgende vakgebieden:

 • Legal & Compliance
 • Crypto Accountancy & Finance
 • Business Development & Consultancy
 • Software Development

Wetenschappelijke onderzoeksvragen kunnen wij hierdoor vanuit diverse perspectieven benaderen. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw (overheids)organisatie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze Wetenschappelijke Onderzoekspartners

Het team van Blockchain Projects BV verricht regelmatig onderzoek in samenwerking met gerenommeerde onderzoekspartners. De prettige samenwerking die wij met deze onderzoekspartners hebben maakt het mogelijk om van elkaars kennis te profiteren en elkaar aan te versterken.

Saxion Hogescholen

Saxion Hogescholen

Saxion Hogescholen is een Nederlands instituut dat zich grotendeels richt op het aanbieden van opleidingen binnen het hoger beroepsonderwijs. Er wordt samengewerkt met diverse lectoraten van Saxion Hogescholen om toegepast (wetenschappelijk) onderzoek uit te voeren. Door wetenschap en praktijk te combineren komen wij samen tot innovatieve oplossingen op het gebied van Blockchain vraagstukken.

Friedrich-Alexander Universität

Friedrich Alexander Universität

De Friedrich-Alexander Universiteit (FAU) is gevestigd in Nürnberg en bestaat uit 5 faculteiten. Het is een van de grootste universiteiten van Duitsland en richt zich op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek binnen een internationale omgeving. De FAU wordt geroemd om het wetenschappelijk onderzoek dat de perfecte balans vindt tussen een theoretische aanpak en praktijkgerichte toepassingen.

Een antwoord op al uw Blockchain vraagstukken

Het team van Blockchain Projects B.V. zet haar kennis en ervaring graag in om bij te dragen aan wetenschappelijk Blockchain-gericht onderzoek door universiteiten, overheidsorganisaties of NGO’s. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Niet gevonden wat u zocht? Kijk eens bij de verdere dienstverlening van Blockchain Projects B.V.