Community Wallet & Lokale Munt

Bent u op zoek naar een alternatief betalingssysteem voor uw gemeenschap? Misschien met een eigen lokale munt of juist een soort loyalty coin speciaal voor uw community? Wellicht biedt een Community Wallet voor u en uw gemeenschap de uitkomst.

  • Een Community Wallet van Blockchain Projects BV kan uw gemeenschap helpen om de betaalstromen te digitaliseren en inzichtelijk te maken.
    Voorbeelden van mogelijke doelgroepen zijn; sportclubs, dorpen/steden/regio’s, ontwikkelingslanden, festivals en horecazaken.
  • Een gepersonaliseerde (mobiele) app met een eigen munt behoort tot de mogelijkheden.
  • Digitale munten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet als consumptiemunt, lokale munt, loyaliteitspunten of waardebonnen voor een specifieke community of regio.
  • Fraude wordt verminderd en interactie binnen de gemeenschap wordt gestimuleerd.

Ontdek wat een eigen digitale munt voor uw gemeenschap kan betekenen en neem contact op met de adviseurs van Blockchain Projects BV.

Get in touch!

Wilt u aan de slag met een Community Wallet of een Community Currency? Kies dan voor de expertise van Blockchain Projects BV. Onze ervaren Blockchain specialisten onderzoeken graag de mogelijkheden. Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.

Wat is een Community Wallet?

Een Community Wallet is een mobile app waarin gebruikers digitale munten kunnen ontvangen, bewaren en verzenden. Deze digitale munten kunnen verschillende waarden vertegenwoordigen. Zoals bijvoorbeeld een consumptiemunt, een lokale munt (zoals de Brixton Pound), loyaliteitspunten of waardebonnen.

Waarom een Community Wallet?

Community Wallets en lokale munten (Community Currencies) kunnen een grote impact hebben in verschillende gemeenschappen. Zo kan een Community Wallet in combinatie met een digitale lokale munt mensen in ontwikkelingslanden voorzien van een digitale, veilige en transparante financiële infrastructuur vanaf hun smartphone. Er is dan geen bank meer nodig om een financiële transactie uit te voeren, enkel een smartphone met internetverbinding.

Ook in eerste wereld landen kan een lokale munt interessant zijn, zo zijn er in Engeland bijvoorbeeld al de Brixton Pound en de Bristol Pound. Een lokale munt kan bestedingen van consumenten bij lokale ondernemers vergroten en zo de gemeenschap dichter bij elkaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan speciale (kortings-)acties voor klanten die met de digitale lokale munt betalen.

Een andere mogelijkheid van een Community Wallet is om de plastic consumptiemunten van uw sportclub, festival of horeca zaak te digitaliseren. Dit vermindert de administratieve rompslomp, vergroot de inzetbaarheid van de consumptiemunt, verlaagd de kans op fraude en verhoogt de efficiency van uw betaalprocess. Net zoals bij de fysieke plastic muntjes, koopt de consument de digitale muntjes eerst in door saldo te storten in de app en kan de digitale muntjes later tegen consumpties inwisselen. De consument kan de betaling eenvoudig uitvoeren door een QR-code te scannen met zijn of haar smartphone.

Heeft u interesse in de mogelijkheden van een Community Wallet en/of Community Currency voor uw gemeenschap? Neem dan contact op met de adviseurs van Blockchain Projects BV.

Waarom kiezen voor een Community Wallet van Blockchain Projects?

Onze Community Wallet is gebouwd boven op de BitShares Blockchain, wat een schaalbare en snelle Blockchain technologie is met een uitgebreid track record en honderden miljoenen transacties. Alle transacties worden op transparante wijze vastgelegd in een digitaal grootboek en zijn achteraf eenvoudig te traceren.

De Community Wallet laat zich door volgende aspecten kenmerken:

Veiligheid en Transparantie

De Blockchain zorgt er voor dat de munten van de gebruikers veilig zijn opgeslagen. Ook is de goederenstroom eenvoudig te volgen door het transparante karakter van een Blockchain.

Geen Tussenkomst Derde Partij

Omdat de wallet is gebouwd boven op een Blockchain is een derde partij voor het afhandelen van transacties niet nodig. De transacties van gebruikers zullen van persoon tot persoon plaatsvinden.

Communities verbinden

De community wallet stelt een gemeenschap in staat een eigen digitale munt te gebruiken als ruilmiddel. Dit middel geeft herkenning en stimuleert interactie tussen de verschillende leden van de gemeenschap.

Eigen Munt met Vele Mogelijkheden

De mogelijkheden van een eigen munt zijn eindeloos. Het is eenvoudig om een eigen munt aan te maken voor uw gemeenschap. Deze munt kan vervolgens bijvoorbeeld gebruikt worden om mee te betalen of waardebonnen uit te geven.

Real-time Overboeken Tegen Lage Kosten

De Blockchain waar de wallet op is gebouwd is de enige Blockchain waarin transacties in 1,5 seconde worden bevestigd en de transactie onomkeerbaar is binnen een minuut. Dit alles tegen zeer lage transactiekosten.

Personaliseerbaar en Gebruiksvriendelijk

De mobiele wallet van Blockchain Projects is volledig te personaliseren en aan te passen naar uw wensen. Zo kunt u een gebruiksvriendelijke app in uw eigen huisstijl presenteren aan de eindgebruiker.

Blockchain Projects beschikt over een multidisciplinair team van Blockchain experts met verschillende achtergronden. Dit geeft ons de mogelijkheid om niet alleen een technische oplossing van hoge kwaliteit te leveren, maar om onze klanten dienstbaar te kunnen zijn met andere aspecten die komen kijken bij een Community Wallet. Hierbij kunt u denken aan de juridische consequenties van een Community Wallet of het opzetten van een duurzaam business plan. Ons multidisciplinaire team bestaat uit Blockchain specialisten met de volgende achtergronden:

  • Software Development
  • Juridisch en Compliance
  • Crypto Accountancy & Finance
  • Business Development & Consultancy

Het team van Blockchain Projects is uitstekend ingeburgerd in de gemeenschap van de BitShares Blockchain en Graphene Blockchain technologie. Onze Chief Technology Officer, Dr. Ing. Fabian Schuh, is van dichtbij betrokken geweest bij de technische ontwikkeling in de vroege ontwikkelingsfase van de BitShares Blockchain in 2014. Hiernaast is Senior Developer, Dr. Stefan Schiessl, een bekend lid van de BitShares Community en draagt hij actief bij aan het BitShares UI Team. Deze nauwe banden met het hart van de community zorgen ervoor dat we altijd up-to-date zijn over de nieuwste ontwikkelingen in het Blockchain landschap.

Neem contact met ons op

Bent u geïnteresseerd in wat een Community Wallet, Community Currency of Blockchain in het algemeen kan betekenen voor uw gemeenschap en/of organisatie? Neem dan contact op met een van onze Blockchain adviseurs!

Neem contact op

Niet gevonden wat u zocht? Kijk eens bij de verdere dienstverlening van Blockchain Projects B.V.